Četvrtak, 16. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Krediti preduzećima u FBiH s ciljem razvoja privrede i povećanja broja zaposlenih

Preuzmite sliku

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je Javni konkurs pod nazivom: „Kreditni poticaj razvoja poduzetništva i obrta 2016.“ Predmet Javnog konkursa je prikupljanje prijava za odabir korisnika kreditnih sredstava, iz sredstava koja su na računu namjenskog depozita Vlade Federacije BiH.

Kreditni program ima za cilj pružiti finansijsku potporu subjektima maloe privrede za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, a neophodna su im dodatna ulaganja u stalna sredstva. Dodatna ulaganja omogućit će pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanja usluga, veće iskorištenje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata male privrede, prevazilaženje negativnih učinaka privredne krize i novo zapošljavanje.

Kreditna sredstva će se plasirati putem Banke, s rokom povrata sredstava na račun Banke do sedam godina, grace periodom do dvije godine, uključenim u rok povrata sredstava i kamatnom stopom od 1,5%, navode iz Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Minimalan iznos kredita po korisniku može iznositi 20.000 KM, a maksimalan iznos kredita određen je u ovisnosti od broja zaposlenih osoba u subjektu maloe privrede i to na sljedeći način: do 200.000 KM za subjekte koji imaju od 2 do 9 zaposlenih, do 300.000 KM za subjekte koji imaju od 10 do 49 zaposlenih i do 400.000 KM za subjekte male privrede koji imaju od 50 do 249 zaposlenih. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,