Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kompanija dm deseti put proglašena Najpoželjnijim poslodavcem u BiH

Preuzmite sliku

Poslovna filozofija “Živjeti posao drugačije”

Zahvaljujući izvanrednim radnim uslovima i brizi o zaposlenicima, kompanija dmBiH deseti put je proglašena najpoželjnijim poslodavcem u Bosni i Hercegovini, kao i najpoželjnijim poslodavcem u sektoru maloprodaje. Osim toga, kompanija dm izabrana je i kao najpoželjniji Family Friendly poslodavac. Rezultati su to izbora web portala Mojposao.ba, koji su pokazali da je s više od 230.000 glasova ocijenjen rad 500 nominovanih kompanija.

Najveći drogerijski lanac u BiH kontinuirano je prepoznat kao kompanija koja uvažava svoje zaposlenike i pruža im brojne benefite: redovno povećanje plate, 13. platu i regres u visini plate, ulaže u stručne edukacije, brine o zdravlju zaposlenika i održavanju pozitivne radne atmosfere.

  • “Biti deset puta izabran za Najpoželjnijeg poslodavca u BiH, za kompaniju dm je velika čast i odgovornost. Veoma smo ponosni na našu poslovnu filozofiju „Živjeti posao drugačije“ kojom svim našim zaposlenicima pružamo brojne prilike na poslovnom planu, u vidu edukacija, školovanja, aktivnog učešća u internacionalnim projektima, atraktivnih primanja. Također zaposlenike potičemo na održavanje balansa poslovnog i privatnog, brinemo za njihovo zdravlje, družimo se i zajedno slavimo uspjehe. Odgovornost koju nosi ovo priznanje obavezuje nas da u budućnosti radimo još bolje i predanije”, poručila je Emina Mušinović, članica Uprave i Poslovodstva i voditeljica resora Razvoj ljudskih resursa i Informatika dmBiH.

    Stvaranje poticajnog radnog okruženja dm čini uzorom i inspiracijom za druge kompanije u zemlji koje teže unapređenju svojih praksi upravljanja ljudskim resursima, što je i cilj projekta “Najpoželjniji poslodavac”.

  • Kompanija dm priznanje Najpoželjnijeg poslodavca osvaja deseti put, od toga osmi put zaredom, dok se u top 3 poslodavca našla čak 14 puta.

    Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

    dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 17 godina dm se sa više od 1.100 zaposlenika i 91 prodavnicom u 47 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija. U poslovnoj godini 2022/23. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 344,1 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata više od 13.400 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je 30 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend !t up, Denkmit, babylove, dmBio i druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

    dm u BiH imidž Najpoželjnijeg poslodavca, priznanja koje mu je  dodijeljeno deset puta, od toga osam puta zaredom, gradi kontinuiranom brigom o zaposlenicima te im, uz brojne pogodnosti kao što su redovni sistematski i stomatološki pregledi, školovanja i edukacije, svake godine isplaćuje regres i 13. platu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje