Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kockari i kladioničari Budžet RS-a za deset mjeseci napunili za 14 miliona KM

Preuzmite sliku

Za prvih deset mjeseci ove godine, u Budžet RS slilo se blizu 14 miliona KM po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću i nagradnih igara, što je za četiri odsto više nego u istom periodu prošle godine, potvrđeno za Nezavisne novine iz Republičke uprave za igre na sreću.

Od tog iznosa, oko 12 miliona KM, ili 85 odsto, odnosi se na priređivanje kladioničarskih igara i igara putem automata, što potvrđuje da su građanima RS najpopularnije ove vrste igara na sreću.

Izvršenim analizama može se uočiti postojanje višegodišnjeg trenda povećanja ove kategorije prihoda u budžetu RS, kao i povećanog interesa pravnih lica za priređivanje igara na sreću“, rekla je Danijela Kovačević, portparol Republičke uprave za igre na sreću, i dodala da je ekspanzija priređivanja igara na sreću direktno povezana s povećanjem interesa građana za učešće u igrama na sreću.

Prema njenim riječima, za prvih jedanaest mjeseci ove godine Odjeljenje za inspekcijski nadzor izvršilo je ukupno 679 kontrola kod pravnih i fizičkih lica u objektima priređivanja igara na sreću.

Inspektori su zbog počinjenih prekršaja izvršili pečaćenje ukupno 148 predmeta korištenih za izvršenje prekršaja“, kazala je Kovačevićeva i dodala da je najveći broj privremeno oduzetih automata za igre na sreću sa područja gradova Istočno Sarajevo i Bijeljina.

Dalje se navodi da se kontinuiranim aktivnostima inspekcijskih organa u značajnoj mjeri uredilo stanje u oblasti priređivanja igara na sreću i smanjio obim ilegalnog priređivanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,