Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Isplaćena jednokratna pomoć za 350 radnika firme TEHNOGRAD-company i ostalih članica grupacije

Preuzmite sliku

U znak zahvalnosti svim radnicima “TEHNOGRAD-company” d.o.o. Tuzla isplaćena je pomoć od 1.080 KM, navedeno je u saopštenju kompanije. 

Odluka o isplati jednokratne pomoći donesena je u “TEHNOGRAD-company” d.o.o. te svim firmama članicama grupacije i to: Hotel Vertigos d.o.o, Hotel Tehnograd d.o.o, Tuzla-Kvarc d.o.o i Internacionalna poslovno-informaciona akademija Tuzla.

“Ljudski potencijali temelj su rada svake kompanije, a samo oni koji to zaista istinski prepoznaju i primijene u poslovanju mogu očekivati dobre rezultate. Svaki poslovni proces počinje i završava sa ljudima, a da bi imali pozitivnu radnu atmosferu i uspješno izvršavali zadatke potrebno je prepoznati potrebe svih zaposlenih u procesu, nastojati pronaći vrijeme i za posao i za druženje, jer tek kada svi radimo zajedno za ostvarenje istog cilja, možemo svjedočiti uspješnim rezultatima. Naši zaposleni su naša snaga koju poštujemo, cijenimo i vrednujemo, tako je bilo, tako je sada i tako će i ostati. Jednostavno, imamo tim koji funkcioniše kao jedno, i upravo su ljudski potencijali ti koji čine ovu kompaniju snažnom i prepoznatljivom.” navodi se u saopštenju.

Svim radnicima bez obzira na visinu njihovih primanja dana 14.11.2022. godine  isplaćen je maksimalan iznos definisan Uredbom Vlade FBiH o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena od 1.080,00 KM po radniku. Ova Uredba je poslodavce motivisala da, svjesni porasta cijena i rasta indeksa potrošačkih cijena moraju pomoći zaposlenim da lakše prebrode ovu situaciju.

Kako navode iz Tehnograd-Company d.o.o. ovim primjerom žele motivisati sve druge poslodavce da se odluče na ovaj korak, shvate važnost situacije i da razumiju stanje svojih zaposlenih, a u skladu s tim i reaguju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje