Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Halal tržište u BiH unaprijeđeno 60 novih halal proizvoda

Preuzmite sliku

U okviru aktivnosti halal certificiranja proizvoda i usluga Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost i konzumente halal proizvoda da je kompanija BROJLER doo Sarajevo uspješno ispunila zahtjeve Halal standarda BAS 1049:2010.

Certifikacijskim auditom koji je izvršen u martu ove godine je utvrđeno da je kompanija Brojler doo Sarajevo ispunila zahtjeve propisane Halal standardom BAS 1049:2010, te da joj se može uručiti halal certifikat.

Procesom halal certificiranja obuhvaćeno je halal klanje peradi, proizvodnja svježeg i smrznutog pilećeg mesa, oblikovanih proizvoda, kobasica, barenih kobasica, dimljeni i marinirani proizvodi. U narednom periodu kompanija će raditi na označavanju proizvoda znakom Halal kvalitete.

Brojler – Zlatno pile je poznat proizvođač svježeg i smrznutog pilećeg mesa, kao i prerađevina od pilećeg mesa u Bosni i Hercegovini. Kompanija je osnovana 1989. godine u Bosanskom Šamcu sa ciljem da proizvodi utovljene piliće, a obnovljena je 1999. godine u Sarajevu i počinje, osim tova pilića, sa proizvodnjom svježeg pilećeg mesa. Kompanija zapošljava preko 200 radnika.

Tako je halal tržište i halal mesna industrija u Bosni i Hercegovini unaprijeđena za novih 60 halal proizvoda koji čine sveukupnu halal paletu proizvoda bogatijom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje