Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

GiPS Tuzla uputio otvoreno pismo svojim putnicima

Preuzmite sliku

Dragi putnici, korisnici mjesečnih karata svoju vožnju u autobusima Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla od 1. juna 2015. godine plaćaju iskljčivo elektronskim mjesečnim Bus karticama.

Radi se o mjesečnim Bus karticama koje imaju istu funkciju kao dosadašnje mjesečne karte. U mjesečnim Bus karticama nalaze se podaci o vlasniku sa fotografijom, o vrsti pretplate, da li je za studente, učenike, penzionere…Cijena mjesečne Bus kartice utvrđena je relacijom i kategorijom putnika, a vlasnik ove kartice ima pravo na neograničen broj vožnji na odabranoj relaciji.

  • kartica-gips
  • Uvođenjem elektronskog načina naplate prevoza u vozilima GiPS-a ušli smo u veliki projekat. Iza nas su kilometri i kilometri urađenog posla, a isto toliko još stoji pred nama.

    Ovaj dio koji je pred nama moramo uraditi u saradnji sa Vama, našim putnicima. Najviše ćete nam pomoći razumijevanjem i strpljenjem. Jer ovakav način plaćanja usluga u autobusima javnog prevoza u Bosni i Hercegovini prvi uvodi GiPS Tuzla, a kako je svaka promjena na početku teška, tako je i ova. Ukoliko prilikom validacije mjesečne Bus kartice čekate malo duže ili je pao sistem baš kad ste Vi došli dopuniti svoju mjesečnu Bus karticu ili je prevelika gužva na prodajnom mjestu, molimo Vas za razumijevanje i strpljenje.

    Ogroman broj ljudi stoji iza instalacije svakog aparata, računara, srevera, sistema, internetskih mreža i svi su radili svoj posao najbolje kako bi sve funkcionisalo onako kako i treba.

  • gips-karte234
  • Međutim, desi se da server “zakaže”,”pukne” mreža, padne sistem itd., a tada vjerujte, nije do ljudskog faktora. U pitanju je viša sila.

    Čujemo sve Vaše žalbe i primjedbe i vrijedno radimo na njihovom riješavanju, ali molimo Vas da nam date vremena. Vremena, da u preduzeću Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla, koje posluje od 1957. godine, sačuvamo tradiciju i zajedničkim snagama i pozitivnim raspoloženjem uvedemo uslove vožnje kakve zaslužujete.

    Svi naši planovi su dugoročne prirode, mislimo na budućnost. Zbog toga se ponekad čini da je napredak spor i nedogledan, ali mi vjerujemo u svoje ideje i istrajat ćemo u tome, a sve s ciljem kako bi imali zadovoljne i sretne putnike.

    Vaš GiPS Tuzla

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,