Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FIS iz Viteza gradi proizvodnu halu, posao za više od 100 radnika

Preuzmite sliku

Započeli smo izgradnju nove proizvodne halu od deset hiljada kvadratnih metara, gdje bismo zaposlili najmanje sto ljudi u proizvodni, istakao je Pero Gudelj, vlasnik poslovnog sistema FIS iz Viteza u intervjuu koji prenosi “Radio Busovača”.

Ove godine se ne mislimo širiti u trgovini, jer treba više da poradimo na proizvodnji. Mi smo bilježili rast zbog otvaranja novih objekata, ali to meni baš i nije drago. Propadaju male firme. Normalno, male prodajne firme od sto, dvjesto kvadratnih metara teško mogu egzistirati. Veliki trgovački lanci, pa eto i Fis, dominiraju svojom veličinom. Mi imamo preko 220.000 različitih artikala u kući. Imamo 60 mil KM u ponudi, direktno kupujemo u fabrikama. Male prodavnice teško mogu opstati, zbog same logistike, mi kupujemo šleperima, oni kupuju u luksuznom autu. Tako da je problem logistika, za nas je sigurno od pet do 20% povoljnija u odnosu na druge – istakao je on.

Ne želimo se širiti u trgovini, ali banke nam nude stalno neke objekte koji dođu u poteškoće pa prestanu s radom, zatvore se. Možda se ipak odlučimo za neki od objekata, jer imamo jaku ponudu, imamo 70-80 komercijalista koji rade diljem Europe, Indije, Pakistana, gdje poručujemo robu, gdje znatno povoljnije dobijemo nego što bi se ovdje moglo odraditi – naveo je Gudelj prenosi “Radio Busovača”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje