Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FIS investira 5 miliona KM u proizvodnju od punog drveta

Preuzmite sliku

Tokom 10 godina postojanja i razvoja tvornice Ambyenta, FIS je u proizvodnju namještaja uložio vi[e od 20 miliona KM, izgradio brend u svijetu namještaja koji se odlično pozicionirao na domaćem i ino tržištu, te angažirao 600 radnika u proizvodnji.

Vrijedan jubilej obilježava se kroz cijelu godinu nizom prigodnih aktivnosti za maloprodajne i veleprodajne kupce, a okosnica je projekt proširenja proizvodnih kapaciteta.

Zadovoljstvo mi je da u godini u kojoj obilježavamo 10 godina postojanja i rada Tvornice Ambyenta mogu najaviti i skoro otvorenje još 12 500 m2 modernih proizvodnih pogona za proizvodnju namještaja od punog drveta. Investicijom od 5 miliona konvertibilnih maraka povećat ćemo proizvodne kapacitete, značajno poboljšati ciklus proizvodnje, i ono što je najvažnije, otvoriti nova radna mjesta”, rekao je za Vitez.info Zoran Maros, direktor Uprave poduzeća FIS d.o.o. Vitez.

Kompanija FIS strateški snažno nastavlja svoj razvoj na svim poljima, te će u jačanje tržišne pozicije u naredne dvije godine investirati oko 36 miliona KM.

Vjerujem da će država prepoznati FIS kao jednog od partnera i nositelja razvoja bh. gospodarstva, te nam u svom domenu dati potrebnu podršku. Ovim putem apeliram i na kupce, jer bh. proizvođačima je neophodno njihovo povjerenje. Samo kupovinom domaćih proizvoda stvara se ambijent za razvoj našeg gospodarstva, otvaranje novih radnih mjesta i povećanja životnog standarda kompletnog društva”, rekao je Maros.

Građevinski radovi na izgradnji proizvodne hale su prema planu u završnoj fazi, a s početkom godine najavljeno je instaliranje opreme i početak proizvodnje u novim pogonima Ambyente.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,