Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Facebook stranica “Dita industrija deterdženata” za nekoliko dana više od 10.000 članova!

Preuzmite sliku

Posljednjih dana svjedočimo lijepim i ohrabrujućim vijestima vezanih za Ditu. Jednako lijepim vjestima svjedčimo i danas.

  • tanja-bingo-press
  • Danas je zvanično dogovoreno da će Ditini proizvodi biti na policama trgovisnkog lanca “Bingo”. Završni pregovori obavljeni su danas u prostorijama Direkcije trgovačkog lanca Bingo u Tuzli, na kojem su prisustvovali vlasnik Binga Senad Džambić, predstavnici Fabrike deterdženata Dita i Premijer Vlade TK Bego Gutić.

    Pored distribucije postojećih proizvoda Bingo će finansijski podržati proizdvodnju i 100 tona tečnog deterdženta za suđe 3 De.

    Podsjetimo, Dita je u stečaju, a dug se procjenjuje na 20 miliona eura. Radnici godinama nemaju ni plate ni doprinose. Ako se proizvodnja nastavi, ostat će bez sirovina, koje sa blokiranim računom ne mogu da nabavljaju.

  • dita-facebook-podrska
  • Posebno raduje činjenica da brojni građani Tuzle ali i BiH sa nestrpljenjem iščekuju da se na policama marketa i prodavnica nađu Ditini proizvodi kako bi kupovinom istih pomogli Ditu i njene radnike. Na facebook stranici “Dita industrija deterdženata Tuzla” veliki broj mladih ljudi iz cijele BiH i građana Tuzle nude razne oblike pomoći kako bi se proizvodnja pokrenula. I simbiločnim “Lajkom” Facebook stranice pruža se podrška novoj priči, proizvodnji i pokušaju da Dita konačno stane na svoje noge.

    Za samo par dana Facebook stranica broji više od 10.000 onih koji žele pomoći Diti, kupiti proizvide, raditi volonterski…

    Svi su složni u jednom: “Željno iščekujemo vaše proizvode na policama marketa”.(Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,