Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

EP BiH i RMU Banovići dokapitaliziraju TTU Energetik sa 6,64 mil. KM

Preuzmite sliku

Elektroprivreda BiH i RMU Banovići će dokapitalizirati novoosnovano zajedničko društvo TTU Energetik d.o.o. Tuzla sa 6,64 miliona KM, o čemu će odlučiti skupštine dioničara dva društva, izvještava Indikator.ba.

Odluka o dopalitalizaciji će se izvršiti za potrebe kupovine zemljišta, građevinskih objekata i opreme, intelektualnog vlasništva, rekonstrukcije građevinskih objekata i remonta kupljene opreme, nabavku transportnih sredstava, nove potrebne opreme, postrojenja i uređaja, koje će izvršiti TTU energetik i ulaganjem u novcu za neophodna obrtna sredstva.

Ulaganje će EP BiH i RMU Banovići izvršiti u omjeru koji odgovara njihovom učešću u osnovnom kapitalu TTU Energetik d.o.o. Tuzla – 80%, odnosno 20%.

Za iznos vrijednosti investicionih ulaganja društvo TTU energetik će povećati osnovni kapital društva koji je prilikom osnivanja iznosio 10.000 KM, a rok za realizaciju odluke o dokapitalizaciji je 30 dana.

Ova aktivnost usklađuje se sa terminom prodaje imovine TTU d.d. u stečaju čije nekretnine i potrebna oprema će biti kupljeni kako bi TTU energetik mogao početi obavljati svoju djelatnost.

Oglas za prodaju nekretnina i pripadajuće opreme TTU-a je objavljivan četiri puta, a paket ključan za potrebe TTU energetik d.o.o. Tuzla sadrži nešto više nekretnina od onih koje su elaboratu navedene kao neophodne, zbog toga što stečajna upraviteljica i povjerioci smatraju da je nepravedno vršiti cijepanje nekih nekretnina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,