Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodijeljena priznanja uspješnim kompanijama: ‘100 najvećih u BiH’

Preuzmite sliku

Prateći kontinuirano privredna kretanja u Bosni i Hercegovini i regionu te stavljajući akcenat na generatore razvoja ekonomija, “Poslovne novine” i ove godine su u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i analitičkim partnerom LRC d.o.o. iz Sarajeva realizirale projekt “100 najvećih u BiH” te su na gala svečanosti dodijeljena priznanja uspješnim kompanijama.

Priznanja su dobile kompanije koje su ostvarile najbolje rezultate poslovanja u 2018. godini.

U kategorijama po prihodu, izvozu, dobiti i investicijama, kao i najboljima po djelatnostima, dodijeljena su posebna priznanja kojima se potvrđuje da su upravo one generatori ekonomskog razvoja naše zemlje, prenosi Fena

Među uspješnim kompanijama je i DM drogerie markt BiH. Ova je kompanija sa ostvarenih 148.172.167 KM prihoda u 2018. godini, dodijeljeno priznanje “100 najvećih u BiH” za prvo mjesto u djelatnosti Trgovina na malo kozmetičkim i toaletnim proizvodima u specijaliziranim prodavnicama.

Ivan Sabolić, ambasador Hrvatske u BiH, je priznanje uručio Admiri Isaković, članici Uprave, voditeljici Nabave i Marketinga te prodajne regije dm-a.

“Izbor 100 najvećih u BiH je svakako jedan od primjera kako se ovim i sličnim projektima mogu afirmisati kompanije koje učestvuju u kreiranju boljeg poslovnog ambijenta i razvoja”, izjavila je Isaković.

Afencija LRC d.o.o. iz Sarajeva je ove godine uradila analizu poslovanja velikih, srednjih i malih kompanija za Poslovne novine, na uzorku od 33.097 kompanija koje su u roku predaje završne račune nadležnim agencijama. Od ovog broja njih 797 je pronašlo svoje mjesto na rang listama 100 najvećih u BiH.

Gosti iz cijele regije, veliki broj privrednika, državnih uglednika, te predstavnici medija su prisustvovali svečanosti dodjele priznanja.

Naglašeno je da je budućnost regije u ekonomskom razvoju, a da su najuspješniji privrednici već otvorili puteve ekonomske saradnje.

Također, prvi put su dodijeljena priznanja za najbolje kompanije u regiji, u kategoriji “Regionalni lideri”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje