Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dječak sa Daunovim sindromom oduševio privrednika iz Prnjavora: Što se mene tiče, ima posao

Preuzmite sliku

Prnjavorski privrednik Boris Leburić ispunio je želju dječaku sa Daunovim sindromom, te ga u svom restoranu zaposlio kao konobara, poslavši iz ove opštine jednu lijepu poruku. Nakon prvog radnog dana, kaže da je jako zadovoljan.

Ado Ćuran, Prnjavorčanin koji već godinama želi da radi i to baš kao konobar, nekoliko puta služio je kafu u prnjavorskim kafićima, a sada dobio i priliku za stalan posao.

– Odlučio sam se za ovo, prije svega, da njemu ispunim želju, jer sam vidio da on to jako želi. Drago mi je da sam mu pomogao i nadam se da će i on biti zadovoljan – rekao je Leburić.

Vlasnik prnjavorskog restorana „Leburić“ mogao bi da postaje jedan od tri poslodavca u Bosni i Hercegovini koji je zaposlio osobu sa Daunovim sindriomom.

– Prvi dan na poslu je bio i više nego dobar, svi smo pozitivno iznenađeni, kako radnici tako i gosti. Bio je fantastičan i što se mene tiče ima posao, ne njemu i njegovim roditeljima je da odluči da će nastaviti dalje – rekao je on.

Kada su u pitanju gosti, Leburić kaže da nije bilo nikakvih problema te da je Ado i njih pozitivno iznenadio.

– I gosti su zadovoljni, Ado se baš snašao i ako je suditi po prvom danu, neće biti nikakvih problema – rekao je Leburić, prenio je Prnjavorski.net.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,