Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brzorastući domaći lanac u Sarajevu otvara svoj 52. objekat

Preuzmite sliku

Brzorastući domaći trgovački lanac i jedan od lidera na tržištu – MEGA Diskont, otvorit će svoju novi poslovnicu i to u sarajevskom naselju Breka.

Ovo će biti 51. maloprodajna poslovnica kompanije Yimor na području Bosne i Hercegovine, a bit će otvorena 29. februara u ulici Asima Ferhatovića bb.

Riječ je o lancu prodavnica koji pripada kompaniji Yimor iz Domaljevca. Iz ove firme svoj brend marketa MEGA Diskont nazivaju “prvim domaćim diskontom”. Najviše su prisutni u Tuzlanskom kantonu, a od nedavno se šire i u Sarajevu gdje već imaju nekoliko prodavnica.

Radi se o porodičnoj firmi koja je osnovana 1989. godine i jedna je od prvih privatnih veletrgovinskih kompanija u Bosni i Hercegovini. Yimor danas ima razvijenu veleprodajnu mrežu.

Na samom početku 1990-tih godina Yimor je predstavljao klasičnu lokalnu prodavnicu koja služi užem lokalnom stanovništvu, ali od 2015. godine prateći razvoj tržišta rodila se nova ideja koncepta prodavnica pod nazivom MEGA Diskont.

Prvi MEGA Diskont je otvoren u Brčkom a nakon toga se ubrzano širi na teritoriji Federacije. Maloprodajni asortiman čini roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd.

Kompanija se bavi i proizvodnjom prehrambenih proizvoda, a uskoro se otvara i njihova fabrika sladoleda vrijedna 15 miliona KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,