Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

BH Pošta i ASA Banka u novoj poslovnoj saradnji

Preuzmite sliku

„JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo u srijedu, 14.06.2017. godine, postala je ovlašteni mjenjač za kupovinu i prodaju valuta ASA Banke. Epilog je to poslovne saradnje koja je uspostavljena na obostrano zadovoljstvo dvije kompanije.

Cilj ove poslovne saradnje domaćih kompanija je prilagoditi se potrebama i zahtjevima klijenata, kako bi usluge bile pristupačnije i efikasnije za korisnike obje komapnije.

ASA Banka će u BH Pošti imati sigurnog i pouzdanog partnera, dok će BH Pošta u svojoj mreži od zavidnih 185 poslovnih jedinica vršiti uslugu otkupa i prodaje efektivnog stranog novca.

”Poslovna strategija orijentisana na jačanje bh. tržišta opredjeljenje je koje slijedimo i ovom saradnjom. Osnovna vodilja prilikom odluke za poslovnu saradnju je želja da klijentima približimo našu uslugu i proširimo mrežu dostupnih mjenjačnica, što je u skladu sa poslovnom politikom koju težimo uspostaviti” – kazao je direktor ASA Banke, Samir Mustafić.

Odluka o poslovnoj saradnji bila je lakša uzimajući u obzir da BH Pošta ima najširu mrežu mjenjačnica, te klijentima može stajati na usluzi i u poslijepodnevnim satima, kao i subotom.

BH Pošta, kao ovlašteni mjenjač, korisnicima će pružati usluge otkupa efektivnog stranog novca od domaćih i stranih fizičkih lica kao i uslugu prodaje efektivog stranog novca, u obimu raspoloživog otkupljenog stranog novca.

”Kvalitet, tradicija i pouzdanost karakteristike su koje nas određuju. Poslovna saradnja sa ASA Bankom dolazi kao plod težnje da budemo efikasni i što pristupačniji korisnicima naših usluga. Kao prednost ovog poslovnog poduhvata možemo istaći spremnost i jedne i druge kompanije da sarađuju sa domaćim firmama, kakve su i BH Pošta i ASA Banka», rekao je Mirsad Mujić, generalni direktor „JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,