Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Alma Ras – jedan od najpoželjnijih bh. poslodavaca

Preuzmite sliku

U istraživanju Najpoželjniji poslodavac u BiH u 2014. godini koje je organizovao portal Posao.ba, kompanija Alma Ras izabrana je za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u BiH. U istraživanju provedenom tokom februara i marta 2014. godine, ispitanici su nominovali preko 650 kompanija koje su ukupno dobile preko 15 000 glasova. Ispitanici su glasali koje su to kompanije najpoželjniji poslodavci u BiH na osnovu lične percepcije koja svjedoči o tome koliko je vaša kompanija ulagala u upravljanje ljudskim potencijalima, branding poslodavca i kakav imidž ima u javnosti.

„Počašćeni smo priznanjem koje smo dobili od posjetitelja portala Posao.ba u okviru istraživanja Najpoželjniji poslodavac u BiH u 2014. godini. Ispitanici su izabrali našu kompaniju na osnovu lične percepcije koja potvrđuje da se dosadašnje ulaganje u upravljanje ljudskim potencijalima, brendiranje te rad na kompletnom imidžu vrednovalo od strane mnogobrojnih posjetilaca portala i krajnjih potrošača“, rekla je Sedina Hasković, brend menadžerica kompanije Alma Ras.

Na temelju porodične tradicije i obimnog dugogodišnjeg iskustva, uobličeno jasnom vizijom razvoja brenda, 8. marta 1998. godine otvorena je kompanija Alma Ras d.o.o. Danas, poslije 16 godina kontinuiranog i strastvenog rada, Alma Ras slovi za najpoznatiji brend i lider je u proizvodnji i prodaji finog rublja na teritoriji Bosne i Hercegovine. Svoju poziciju gradila je isključivo zahvaljujući visokom stepenu kvalitete i prepoznatljivom imidžu. Artikle odlikuju najbolji, visokovrijedni, prirodni materijali, kao i praćenje svjetskih modnih trendova koji su prilagođeni potrebama domaćeg kupca.

Kompanija Alma Ras stalno osluškuje želje svojih kupaca te je vođena tim, posebnu pažnju posvetila i muškarcima i kreirala novi brend – Manners. Vizija novog brenda predstavlja muškarca 21. vijeka, u stalom pokretu, koji se lako može prepoznati po tome što je uvijek u nekoj žurbi i nadmetanju s vremenom. Kako bi ovaj brend što više približili muškarcima, u februaru ove godine je otvoren i prvi butik finog muškog rublja i spavaćeg programa, Manners. Pored ova dva brenda, pokrenuta je i nova linija Active, koja je dizajnirana da bude funkcionalna i da svaku fizičku aktivnost učini udobnom te je namijenjena profesionalnim i rekreativnim sportistima.

Danas Alma Ras raspolaže sa tri proizvodna pogona i 11 maloprodajnih objekata, koji zapošljavaju više od 500 ljudi. Preko 10 miliona artikala se godišnje proizvede u Olovu, Varešu i Srebrenici. (Seebiz.net)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: