Srijeda, 8. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uhapšena na Međunarodnom aerodromu Tuzla nakon što je stigla letom iz Berlina

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine uhapšeno je šest osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Službenici JGP Gradiška lišili su slobode dvije osobe prilikom ulaska u BiH. Na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška lišen je slobode državljanin BiH S.B. (1992.) jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela “teška krađa“, dok je na prijelazu Gradina lišen slobode državljanin Republike Hrvatske M.L. (1986.) jer ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela “teška krađa“. Predati su službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beča, službenici Granične policije BiH lišili su slobode E.Č. (1986.). Graničnim provjerama ustanovljeno je da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog pet krivičnih djela i to “razbojništva“ i četiri “teške krađe“. Državljanin BiH predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Službenici JGP Orašje pri izlasku iz BiH na prijelazu Orašje lišili su slobode A.T. (1996). Utvrđeno je da državljanina BiH i RH potražuje Osnovni sud u Modriči radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Službenici JGP Bijeljina lišili su slobode F.G. (1975.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „prevara u privrednom poslovanju“. Državljanin BiH kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla pripadnici GPBiH lišili su slobode A.H. (1996.) jer je ustanovljeno da je za njom Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela “krađa“. Bh. državljanka na tuzlanski aerodrom stigla je letom iz Berlina. Predata je službenicima FUP-a. (Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,