Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen maloljetnik osumnjičen za pokušaj ubistva

Preuzmite sliku

Sumnja se da je maloljetnik, nožem uboo mladića u leđa uslijed čega je oštećeni zadobio tjelesne povrede te je hospitaliziran u Općoj bolnici Nikšić na daljnje liječenje.

”Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je događaju prethodila svađa koja se dogodila tijekom noći ispred jedne diskoteke između više osoba, a u kojoj je jedan od aktera događaja osumnjičeni stariji maloljetnik, izvršitelj ovog krivičnog djela”, navodi se u priopćenju.

Utvrđeno je kako je oštećeni sa šest osoba došao ispred kuće u kojoj stanuje osumnjičeni kako bi riješili nesuglasice od prethodnog događaja koji se dogodio tokom noći.

”Tada je došlo do verbalne rasprave između članova porodice osumnjičene osobe i gore navedenih osoba koje su bila u društvu oštećenog, te je u jednom trenutku osumnjičeni maloljetnik nanio spomenute ozljede oštećenom”, kazali su iz policije.

Maloljetnik je osoba koja je tokom prethodnog mjeseca krivično procesuiran zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, budući da je nikšićka policija kod njega pronašla revolver Magnum i nož na rasklapanje i tom prilikom spriječila nastupanje teže posljedice između više osoba, prenosi RTCG.

”Radi se o osobi koja je izvršitelj krivičnih djela i prekršaja s elementima nasilja”, navodi se u priopćenju.

Policijski službenici Odjela sigurnosti Nikšić su pravovremenom intervencijom, a postupajući po prijavi, spriječili dalju eskalaciju sukoba, ozlijeđenog transportirali do bolnice radi ukazivanja medicinske pomoći.

“Osumnjičenog su uhapsili na mjestu događaja, pronašli sredstvo izvršenja – nož, i pored osumnjičene i oštećene osobe, u službene prostorije doveli 12 osoba koje su zatečene u kući osumnjičene osobe s obije strane radi prikupljanja obavještenja i utvrđivanja njihove odgovornosti”, kazali su iz policije.

Osumnjičeni maloljetnik će u zakonskom roku uz krivičnu prijavu biti sproveden državnom tužitelju u Višem državnom tužiteljstvu u Podgorici na dalju nadležnost.

U odnosu na prethodni događaj zbog čega je došlo do ovog incidenta, kao i u odnosu na ostale aktere događaja formirana su dva predmeta pred Osnovnim državnim tužiteljstvom u Nikšiću, u odnosu na 17 osoba, o čemu će se nakon ocjene spisa predmeta postupajući državni tužitelj izjasniti o eventualnim postojanjima bića krivičnog djela ili prekršaja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje