Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen Eldin Horić, misteriozni “mladić s drveta”

Preuzmite sliku

Eldin Horić (33) iz Teslića, koji je prije osam mjeseci s omčom oko vrata na drvetu sjedio 22 sata, završio je iza rešetaka zbog dvije krađe koje je počinio u ovom gradu.

On je uhapšen prije četiri dana kada su ga pripadnici Policijske stanice Teslić uočili nakon krađe. Naime, policajac na dužnosti je ugledao Horića kako nosi kartonsku kutiju i posumnjao da je izvršio provalu, prenose Nezavisne novine.

“Kada mu je policajac kazao da stane, on se dao u bijeg i bacio kutiju. Policajac je ponovo naredio da stane, i on je to učinio. U kutiji koju je odbacio pronađene su cigarete, i to veća količina”, ispričao je jedan izvor.

Iz Policijske uprave Doboj je saopćeno da će sve što je kod njega pronađeno biti vraćeno vlasnicima.

“Izvršenim pregledom okolnih objekata u Tesliću utvrđeno je da je navedeno lice izvršilo provalu u trgovinski objekat, vlasništvo P.P., odakle je otuđilo veću količinu cigareta”, saopšteno je u PU Doboj.

Horić je početkom oktobra prošle godine bio u medijima, jer se, prijeteći samoubistvom, popeo na drvo u parku u Tesliću, stavio omču oko vrata i tako proveo skoro 22 sata.

On je tada cijelu noć proveo na visini od desetak metara i na niskoj temperaturi, a pregovarači su morali da ga drže budnim jer, ako bi zaspao, pao bi sa grane, što bi za njega bilo fatalno.

Osim medijske pažnje Horić tada ništa drugo nije želio, uvjeravali su u policiji, a Teslićem su kružile glasine da je tražio rješavanje stambenog pitanja, helikopter, te da predsjednik RS Milorad Dodik dođe u Teslić.

Zbog njegovog “performansa” pola Teslića je bilo blokirano, a dok su jedni negodovali što mu se pridaje toliki značaj, drugi su smatrali da ga nije trebalo pustiti da toliko provede na drvetu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,