Subota, 11. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Gračanici uhapšen diler speeda

Policijski službenici Uprave policije MUP TK – Sektor kriminalističke policije | Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u okviru kontinuiranih i planskih aktivnosti na borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, u petak na području općine Gračanica, izvršili pretres lica bez naredbe suda.

Pretres je izvršen nad S.M., rođen 1979. godine iz Gračanice, kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto 12 manjih pakovanja pvc. folije sa sadržajem bijele praškaste materije, za koju je naknadno izvršenim vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi ‘amfetamin speed’.

Istog dana, policijski službenici su, postupajući po usmenoj naredbi Općinskog suda, na području općine Gračanica, izvršili pretres stana koji koristi navedeno lice, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti 2 manja i 1 veće pakovanje pvc. folije sa sadržajem bijele praškaste materije, za koju je naknadno izvršenim vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi ‘amfetamin speed’, 1 digitalna vaga i 1 mobilni telefon.

Nakon izvršenih pretresa imenovani je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

S.M. je danas uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,