Utorak, 14. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Berlinu počelo suđenje državljaninu BiH zbog silovanja trojice dječaka

Pred Okružnim sudom u Berlinu u utorak je počelo suđenje državljaninu BiH Ejubu R. zbog ozbiljnog seksualnog zlostavljanja trojice dječaka.

Ejub R. je priznao djela koja mu se stavljaju na teret, piše “Berliner Zeitung”.

Već 2015. godine je ovaj 34-godišnji trgovac otpadom osuđen je na 14 mjeseci zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvoje djece, ali kazna je promijenjena u uslovnu.

U periodu između ljeta 2016. i septembra 2017. godine ponovo je počinio deset krivičnih djela. Kako navode njemački mediji on je “regrutovao nove žrtve preko Facebooka”, pri čemu su dječaci imali 11, 12 i 13 godina, prenosi Radiosarajevo.ba.

Na Okružnom sudu u Berlinu optuženi je priznao djela i pokušao da se opravda. Dječake je upoznavao uglavnom na stanici “S-Bahn željeznice” u berlinskom kvartu Kupenik.

Nakon što bi tražio sitne usluge, seksualno ih je zlostavljao u dostavnom vozilu svoje firme, privatnom putničkom automobilu i u sobi u jednom pansionu.

“Napravio sam velike greške. Dječaci su bili sretni što su imali odraslog prijatelja koji im je kupovao alkohol i davao im novac”, rekao je Ejub R. na sudu.

Zločin je otkriven nakon što je brat jedne od žrtava pronašao fotografije muškog polnog organa na njegovom mobilnom telefonu. Okružni sud Tirgarten je 1. februara 2018. izdao nalog za hapšenje Ejuba kojem su dvije sedmice kasnije stavljene lisice na ruke.

Apelaciono vijeće odlučilo je 20. avgusta da se ponovljeni prestupnik Ejub R. mora pustiti na slobodu zbog predugog trajanja postupka. Od tada, on živi i radi slobodno u obližnjem Potsdamu.

Troje djece i dalje žive sa njim nakon što ga je supruga napustila i sa sobom povela petoro najmlađe djece.

“Porodica me odbacila”, požalio se Ejub.

U četvrtak će se proces nastaviti. Očekuje se da će presuda biti saopštena 22. oktobra. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,