Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U akciji FUP-a u Čapljini pronađena oprema za uzgoj opojne droge

Preuzmite sliku

Policijski službenici Federalne uprave policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova su jučer pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona izveli operativno-taktičku akciju “Maestro“ na području općine Čapljina, zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

U sklopu ove akcije, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretrese pokretne i nepokretne imovine lica N.R. (1980.) iz Čapljine, kojom prilikom je pronađena određena količina zeljaste materije, pet stabljika visine do 180 cm, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.), oprema za uzgoj opojne droge, digitalne vage, mobilni telefonski aparati, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodila, pakovala, te je dalje distribuirala. Također, riječ je o povratniku u izvršenju krivičnih djela.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije, protiv navedene osobe biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a o njegovom daljem statusu će odlučiti nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić su povodom ove akcije poručili da borba protiv svih oblika kriminaliteta ostaje i dalje u fokusu rada Federalne uprave policije, saopćeno je iz te uprave.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,