Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlak varao članove porodica nestalih boraca Republike Srpske

Preuzmite sliku

Policijska uprava Doboj juče je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv lica inicijala A.A. iz Tuzle, zbog osnova sumnje da je izvršilo produženo krivično djelo “Prevara”.

“Za prijavljeno lice postoji osnov sumnje da je u vremenskom periodu od 10. jula do 5. novembra 2018. godine, putem telefona pozivao članove porodica nestalih boraca Republike Srpske, koji su nestali na lokalitetu Vozućkog ratišta, te im se u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, lažno predstavljalo kao medicinski radnik koji ima informacije o mjestima na kojima se nalaze posmrtni ostaci nestalih lica a potom lažno obećavalo da će im te informacije otkriti ako mu se zauzvrat isplati odgovarajuća novčana naknada. Ovom prilikom je od strane porodice jednog nestalog borca uzelo određen iznos novca”, saopšteno je iz PU Doboj.

Osoba A. A. je juče uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predata u nadležnost tužilaštva.

“Ovom prilikom pozivamo sve građane koji su na ovakav ili sličan način kontaktirani od strane navedenog lica, da to prijave policiji”, navodi se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,