Ponedjeljak, 17. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Konzumirali drogu u automobilu, a u gepeku policija pronašla dječju autosjedalicu

Preuzmite sliku

Ekipa ‘Slučajeva X’ u petak i subotu 12 i 13 decembra boravila je na području Tuzlanskog kantona gdje njihova kamera pratila redovni operativni rad službenika PU Živinice i PU Tuzla.

Saobraćajna policija, kriminalistička policija i interventna radili su preventivno i represivno. Vršene su pojačane policijske kontrole kao i pretresi sumnjihvih lica i automobila te obilazak lokacija na kojima su evidentirana otuđenja putničkih motornih vozila.

Vezano | Slučajevi X u Živinicama: Nemam vozačke, nemam ništa, znaš kako to ide u našoj državi

Hapšenja zbog upotrebe narkotičkih sredstava i vožnje u alkoholisanom stanju koja je za ishod imala saobraćajnu nezgodu dio su sadržaja koji je zabilježen na području Tuzle.

Vezano | Tuzla: Pijan izazvao saobraćajnu nezgodu, pa uhapšen

Prilikom obilaska terena u Gornjoj Tuzli na jednoj od lokacija dva lica zatečena su kako u automobilu konzumiraju narkotička sredstva.

Tokom pretresa putničkog motornog vozila na mobilnom telefonu pronađen je bijeli prah koji je izuzet i poslan na vještačenje zbog sumnje da je u pitanju opojna droga, a dva lica su lišena slobode i privedena u policijske prostorije PS Istok – PU Tuzla gdje je urađena kriminalistička obrada i poduzete sve daljnje potrebne mjere i radnje.

Za vrijeme pretresa u gepeku automobila policija je pronašla i dječiju autosjedalicu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje