Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuga u Zenici: Mladić se ubio zbog smrti majke i neimaštine

Preuzmite sliku

Zeničanin Hikmet Žuna (29) predozirao se prekjučer, najvjerovatnije tabletama, u svom stanu u zeničkom naselju Papirna, saznaje “Dnevni avaz”.

Kako im je ispričao njegov tetak Huso Mujanović, svemu je prethodio gubitak njegove majke Hasibe, koja se iznenada razboljela, a potom završila u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje je i umrla.

“Ona se iznenada razboljela i završila je u bolnici. U jednom momentu je došla sebi i bila je pred otpuštanje iz bolnice. Dan nakon toga je preminula mojoj supruzi na rukama”, govori Mujanović te dodaje da je cijela porodica pogođena tragedijom.

“U svega sedam dana dogodila su nam se dva velika gubitka”, kaže sagovornik.

Hikmetov otac poginuo je u ratu, a u sobici od 20 kvadrata, koju im je dao Rudnik, živio je sa svojom majkom i bratom. Ona je imala minimalnu penziju, prodavala je cigarete i tako zarađivala za život sebi i svojim sinovima.

“Hikmet nigdje nije radio. Kad mu se sve ovo desilo, bojao se kako dalje kroz život. Nije mogao naslijediti majčinu penziju pa je, iz straha za egzistenciju, popio ogromnu količinu tableta, što je za posljedicu imalo njegovu smrt”, govori Mujanović.

Da će dići ruku na sebe, obznanio je Husinom sinu, kojem je poslao SMS i najavio šta namjerava.

“‘Ne dozvoli nekima da mi dođu na dženazu’, sadržaj je poruke koju je uputio mom sinu. Čim je došao sa posla, otišli smo do stana, kucali… Ali, niko nije otvarao. Kad smo kroz prozor ušli u stan, imali smo šta i vidjeti. Hikmet je ležao mrtav na krevetu” priča za Dnevni avaz jegov tetak.

Odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć, a dežurni mrtvozornik konstatirao je smrt. Na zahtjev porodice, obdukcija se nije radila, jer nije bilo vidljivih povreda. Tijelo je prevezeno u mjesnu džamiju na Pepelare, gdje je Hikmet jučer i ukopan.

Huso priča da je Hikmet neposredno prije nego što se predozirao napisao i oproštajno pismo.

“Njegov brat je uzeo to pismo. Osim toga, pored njegovog tijela pronašli smo smrtovnicu njegove majke na kojoj je, pored njene fotografije, Hikmet nacrtao srce, što nas je sve dodatno potreslo”, kaže Huso. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,