Subota, 24. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Trojac iz Teslića mjesecima pljačkao kuće, vikendice, garaže…

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijeli su izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv S.K., S.Đ.  i protiv jednog maloljetnog lica, svi sa područja opštine Teslić, zbog osnova sumnje da su izvršili tri krivična djela „Krađa“, tri krivična djela „Teška krađa“, jedno krivično djelo „Teška krađa“ u pokušaju i jedno produženo krivično djelo „Teška krađa“. Za S.Đ. postoji osnov sumnje da je i samostalno izvršio krivično djelo „Teška krađa“ i krivično djelo „Teška krađa“ u pokušaju.

Za prijavljene postoji osnov sumnje da su u periodu od polovine septembra do sredine novembra 2017. godine, izvršili provale u lovačku kuću, pomoćni objekat, dvije garaže, dvije porodične kuće i tri vikendice, na području opštine Teslić, na način da su uz upotrebu fizičke snage i podesnog predmeta nasilno otvarali vrata i prozore na objektima oštećenih, a potom kroz načinjen otvor ulazili  u unutrašnjost, prilikom čega su nakon izvršene premetačine otuđivali motorne pile, pogonsko gorivo, alkoholna pića, alat i druge predmete.

Na ovaj način prijavljeni su oštećenim licima sa područja opštine Teslić pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 2.500,00 KM.

Za prijavljene postoji i osnov sumnje da su 01.12.2017. godine, u mjestu Mladikovine, područje opštine Teslić, otuđili putničko vozilo marke „Subaru“, vlasništvo D.T. sa područja opštine Teslić, koje se nalazilo neobezbijeđeno pored regionalnog puta, čime su oštećenom licu pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 1.500,00 KM. Otuđeno vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku.

Za drugoprijavljeno lice S.Đ. postoji osnov sumnje da je i sredinom novembra 2017. godine, izvršilo provalu u dvije vikendice na području opštine Teslić, odakle je otuđilo higijenske proizvode i druge predmete, čime je oštećenim licima pričinilo materijalnu štetu u iznosu od oko 650,00 KM. Dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima.

“Policijska uprava Doboj napominje da će policijski službenici pojačati svoje prisustvo na terenu sa ciljem održavanja povoljne bezbjednosne situacije i pozivamo građane na uzajamnu saradnju i pružanje bezbjednosno interesantnih i korisnih informacija, po kojima policija u okviru svojih nadležnosti i postupa, kako bi unaprijedili postojeće povjerenje između građana i policije. Apelujemo na građane da i sami preduzmu intezivnije mjere zaštite kako bi umanjili rizik ugrožavanja ili otuđenja imovine, te da u slučaju uočavanja neuobičajenih dešavanja oko svojih ili tuđih objekata, pozovu policiju na besplatan broj „122“, navode iz policije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,