Petak, 27. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Suđenje za dječaka iz BiH: Monstruozna majka pravda se bolešću

U Županijskom sudu u Puli počelo je suđenje Kjari Pašić (Chiara, 32) i maloljetnoj Marijani L. (14), koje su optužene za svirepo ubistvo Kjarinog trogodišnjeg sina D. P. u maju prošle godine u Puli. Dječak je bio državljanin BiH i rođen je u Bihaću.

Ročište na kojem su saslušana tri svjedoka, među kojima su očuh i majka maloljetnice, bilo je zatvoreno za javnost. Kjarin advokat Davor Štorga rekao je da je istina drugačija nego što su to mediji prikazali.

Prenijele tijelo

“Postupak je tajan. Činjenice će biti, sigurno, iznenađujuće”, kazao je Štorga.

On smatra da njegovoj branjenici nije mjesto u pritvoru, jer se ona mora liječiti.

“Postoji niz propisa koji brane da se govori o nečijoj bolesti”, govorio je Štorga.

Prema optužnici, bešćutna majka i problematična maloljetnica dječaka su po dogovoru ugušile u Kjarinom stanu u Akvilejskom prilazu u Puli. Nakon toga pokušale su prikriti zločin.

Njegovo tijelo umotale su u dekicu, stavile ga u dječija kolica i pod okriljem noći odvezle na predio napuštene kasarne ”Vallelunga”, piše Dnevni avaz.

Lagala u policiji

Kjara je do koljena zagazila u morski plićak nedaleko od obale, gdje je dječakovo tijelo odložila u more. Maloljetnica joj je zbog mraka mobitelom osvjetljavala prostor da se ne spotakne.

Nakon što su se riješile tijela, odbacile su kolica i dekicu pokraj i unutar ruševina kasarne „Vallelunga“.

Samo nekoliko sati nakon zločina, monstruozna majka otišla je u pulsku policiju i prijavila lažni nestanak sina. Policija se odmah digla na noge u potrazi za dječakom.

Kjara je policajcima kazala da je sina odvela u park da se igra s djecom te da ga je tu ostavila. Međutim, istražitelji nisu nasjeli na njenu priču, a ubrzo je uslijedio šokantan obrat.

Kjara se slomila na ispitivanju, sve priznala i sama policajce odvela do obale, gdje je u plićaku bilo dječakovo tijelo.

Otac želio doći na ročište

Dječakov otac Rešid Pašić iz Velike Kladuše u vrijeme ubistva bio je u zatvoru. Izdržavao je trogodišnju kaznu jer je pretukao Kjaru i njenog ljubavnika nakon što ih je uhvatio u krevetu.

Kadifa Pašić, tetka ubijenog dječaka, prije početka suđenja otkrila je novinarima da je njen brat Rešid u teškom psihičkom stanju, navodi list.

“Želio je pratiti suđenje, ali rekli smo mu da to ne traži jer ne želimo da gleda i sluša šta su sve radile djetetu. Planiramo doći 26. februara”, rekla je Kadifa i dodala da će svaka kazna za Kjaru biti preblaga te da dijete niko ne može vratiti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,