Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spriječen veći sukob navijača Borca i Crvene Zvezde

Preuzmite sliku

Banjalučka policija spriječila je veći sukob navijačkih grupa fudbalskih klubova “Borac” i “Crvena zvezda” tokom javnog skupa pod nazivom “Zvezdin karavan” u Banjaluci, a tom prilikom dva policajca su povrijeđena, a dva lica su uhapšena.

Uhapšena su lica čiji su inicijali S.A. iz Banjaluke zbog krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i S.V. iz Prijedora zbog počinjenih prekršaja Zakona o javnom redu i miru.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je tokom obezbjeđenja ovog skupa na Trgu Krajine juče u 18.50 časova uočeno da se navijačke grupe ova dva kluba, sa po 50 pristalica, kreću jedna prema drugoj sa namjerom fizičkog obračuna, a neki od navijača “Borca” su imali i drvene palice.

Prilikom sprečavanja narušavanja javnog reda i mira u većem obimu dva policajca su povrijeđena (prelom prsta i oteknuće oka nastalo prskanjem suzavcem).

Policijski službenici, pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, rade na prikupljanju činjenica i identifikovanju ostalih učesnika u ovom događaju.

O svemu je obaviješten i dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje. (Foto: Mondo)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje