Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Široki Brijeg: Kod zatvorskog čuvara pronađeni droga, vage i oružje

Preuzmite sliku

Kod zatvorskog čuvara zaposlenog u KPZ Mostar pronađena je veća količina marihuane, vaga za mjerenje i automatsko i lovačko oružje.

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva ZHK u Širokom Brijegu Josip Aničić i Opštinski sud u Širokom Brijegu su donijeli naredbu o pretrazi koju su policijski službenici OKP-a PU Široki Brijeg zajedno sa policijskim službenicima SKP MUP ZHK i izvršili dana 12. novembra 2022. godine u mjestu Biograci.

Izvršena je pretraga porodične kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi I. M. (1990), zatvorski čuvar zaposlen u KPZ Mostar, potvrdila je to viša stručna saradnica i službenica za odnose s javnošću kantonalnog tužilaštva ZHK Petrunjela Matijević, prenosi “Klix”.

Tom prilikom su policajci u unutrašnjosti kuće pronašli veću količinu zelene suhe biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa “marihuana”, više komada vaga za precizno mjerenje, više komada automatskog i lovačkog oružja te više komada streljiva različitog kalibra za automatsko i lovačko oružje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje