Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevski MUP o Srbijancima koji su uhapšeni u Sarajevu: Poznato za šta ih sumnjiće

Preuzmite sliku

“Dvojica osumnjičenih za krivično djelo krivotvorenje isprave, predati su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Bit će zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku, a nakon analize prikupljenih dokaza, postupajući tužilac odlucit će o daljim mjerama.”

Saopćeno je ovo danas iz sarajevskog Tužilaštva, a nakon što je u javnosti odjeknula informacija kako su u akciji sarajevske policije u nedjelju, 17. septembru, uhapšene plaćene ubice iz Srbije Duško Jovanović Giba i Darko Dulović.

Vezano | U zgradi Sarajevo Towera uhapšene plaćene ubice iz Srbije, dovode se u vezu sa klanom Velje Nevolje

Jovanović i Dulović su boravili u elitnoj zgradi Sarajevo Tower u naselju Pofalići gdje su prethodno iznajmili stan u kojem su bili smješteni. Oni su uhapšeni po Interpolovoj potjernici iz Srbije.

O svemu su se oglasili i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a njihovo saopćenje objavljujemo u cijelosti:

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, lišili su slobode dva muškarca D.D. i D.J. državljani Srbije.

U trenutku lišenja slobode, ovi muškarci su imali identifikaciona dokumenta Bosne i Hercegovine, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo “Krivotvorenje isprave”.

Osobe lišene slobode su predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uprava policije MUP-a KS nastavlja, u saradnji s drugim agencijama za provedbu zakona, intenzivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti ovih lica.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje