Četvrtak, 28. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo dva sarajevska policajca

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za još dva mjeseca Milošu Obradovu koji se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 26. oktobra na Alipašinom Polju.

Portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić kazala je za Patriju da mu je pritvor produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, sakriti dokaze, utjecati na svjedoke, ponoviti krivično djelo, ali i da puštanjem na slobodu došlo do uzemirenja javnosti bila uznemirena.

Obradov je uhapšen krajem novembra ove godine. Pritvor je ranije produžen i Srećku Trifkoviću koji se također dovodi u vezu sa ubistvom dva policajca. U pritvoru je i Slaven Dakić koji je također uhapšen zbog osnova sumnje da je povezan sa slučajem ubistva.

Dva policajca nalazila su se u patrolnom automobilu kada je na njih ispaljen rafal iz automatske puške. Na licu mjesta preminuo je Adis Šehovć, dok je Davor Vujinović preminuo nekoliko sati kasnije na KCUS-u.

MUP KS je u saradnji sa MUP RS i drugim policijskim agencijama izvršio desetine pretresa i priveo više od 80 osoba kako bi otkrili detalji o ubistvu policajaca. Od samog početka istraga je usmjerena na automafijaške grupe i najveći broj pretresa izvršen je na području Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca, Mokrog i okoline. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje