Ponedjeljak, 24. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Prilikom pretresa u TK pronađeno oružje, municija i droga (FOTO)

U skladu sa Operativnim planom u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK su postupajući po Naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gradačac, Gračanica, Srebrenik, Živinice, Banovići i Kalesija jučer na području Tuzlanskog kantona izvršili pretrese na osam lokacija.

Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: automatska puška cal 7,62, lovačka puška, pištolj, jedan okvir za automatsku pušku, 83. kom municije cal 7,9 i 7,65 mm, 17 kom. patrona, 50 čahura od vatrenog oružja, bušilica, motorna pila, cirkular , trimer, 10 pvc. pakovanja u obliku loptice u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Spid, 5 manjih pvc pakovanja u obliku loptice u kojem se nalazila maretija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis sativa, i pvc. pločica sa tragovima materije koja asocira na opojnu drogu canabis sativa.

O navedenIm aktivnostima je upoznat kantonalni tužilac, nakon dokumentovanja navedeni događaja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv N.L., rođen 1993. godine, nastanjen na području Lukavca i S.Š., rođen 1991 godine, nastanjen na području Gradačca bit će dostavljeni Izvještaji zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” N.D., rođen 1998. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” ,  E.T.,rođen 1997. godine, nastanjen na području Lukavca i A.F., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Teška krađa, S. H.rođen 1962. godine, nastanjen na području općine Srebrenik i R.H., rođen 1964. godine, nastanjen na području općine Kalesije, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela propisana ZOOM TK-a i M.M., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje