Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prevrnuo se autobus kod Beograda, jedna osoba stradala, 61 povrijeđena

Preuzmite sliku

Jedna osoba je poginula, a 61 povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 4.10 časova u Bubanj Potoku, u Beogradu, kada se prevrnuo autobus. Saobraćaj na tom putu nije obustavljen, ali se otežano obavlja.

Nesreća se desila na autoputu Niš – Beograd poslije isključenja za Vrčin.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura je rekla da je, prema dosadašnjim podacima, 15 do 20 pacijenata teže povrijeđeno.

 • bus-prevrnut-beograd1
 • “U autobusu, na povratku iz Grčke, nalazilo se 86 putnika koji su se vraćali sa ljetovanja”, istakla je portparol Hitne pomoći.

  Od 60 povrijeđenih, 10 djece je prebačeno u Tiršovu, jedno sa teškom povredom glave. Ostalih šest osoba je primljeno u Intenzivnu njegu zbog potrebe da se operišu.

  Ostali su primljeni sa lakšim povredama.

  Hitna pomoć Beograd je poslala je 16 ekipa od kojih 12 za odrasle, jednu pedijatrijsku i tri transportne, precizirala je Macura.

  U autobusu su bile čitave porodice i puno male djece.

  “U spasavanju putnika učestvovala je i Hitna pomoć Grocka, koja je prevezla osam pacijenata, Hitna pomoć Vrčin, koja je prevezla devet, a beogradska Hitna pomoć je prevezla 44 povređena pacijenta”, kazala je Macura, prenosi Blic.

 • bus-prevrnut-beograd2
 • Ukupno je 61 osoba prevezena u tri bolnička centra – VMA, Kliničko bolnički centar Zemun i Urgentni centar, dodala je portparol Hitne pomoći.

  Nesreća se dogodila kod “Tranšpeda” na autoputu Beograd – Niš, a poginula je, prema dosadašnjim podacima, jedna žena.

  Na terenu se nalazi i sedam vatrogasnih ekipa. Nesreća se dogodila kada je autobus probio metalnu bankinu i izleio sa puta.

  Veliki je zastoj nastao je u saobraćaju u smjeru ka centru grada, a na licu mjesta nalazi se i vozilo “Parking servisa” koje pokušava da skloni autobus, prenio je RTS.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje