Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Potvrđena optužnica protiv Bakira Hadžića koji je u augustu pretukao djevojku na Ilidži

Preuzmite sliku

Općinski sud Sarajevo potvrdio je optužnicu protiv Bakira Hadžića koji je u augustu pretukao 44-godišnjakinju i nanio joj lakše tjelesne povrede.

Hadžiću se na teret stavlja krivično djelo “Nasilničko ponašanje”. Optuženi se tereti da je 10. augusta oko dva sata poslije ponoći u ulici Samira Ćatovića Kobre u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta “Kobe” i ispred stambenih zgrada, ugrozio građanski mir E.S. više puta je udarajući rukama i nogama u predjelu glave.

Nakon toga je povukao za kosu, prilikom čega je oštećena pala na asfaltnu podlogu, gdje je i dalje nastavio s udarcima po cijelom tijelu.

Vezano | Mladić brutalno pretukao ženu na Ilidži, zadobila je frakturu nosa

Povrijeđenoj je tada ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a ljekar u UKC-u Sarajevo je konstatovao da se radi o lakšoj tjelesnoj povredi (fraktura nosa bez dislokacije).

Kako se navodi u optužnici, ovim je ugrožen i građanski mir stanara u zgradama na navedenoj adresi od kojih je jedan snimio cijeli događaj i proslijedio portalu Crna hronika navodeći da se radi o uznemirujućem snimku.

Postupajući tužilac je u optužnici predložio produženje pritvora optuženom. (Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje