Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policijska akcija u Živinicama: Uhapšeni pljačkaši kladionica i benzinske pumpe

Preuzmite sliku

U policijskoj akciji na području Živinica uhapšeno je pet osoba zbog sumnje da su u proteklih mjesec dana izvršili razbojništva u sportskim kladionicama i benzinskoj pumpi.

Naime, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK | Odjeljenje kriminalističke policije Policijske uprave Živinice su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela Razbojništvo, počinjenih u proteklih mjesec dana na području Živinica (kojom prilikom su NN počinioci uz prijetnju vatrenim oružjem i opasnim oruđem izvršili 4 krivična djela Razbojništvo, nad uposlenicima sportskih kladionica i benzinske pumpe), došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela mogu dovesti I.A., rođen 1999. godine, I.P., rođen 1998. godine, M.S., rođen 2002. godine, H.O., rođen 2001. godine i S.B., rođen 2001. godine, svi nastanjeni na području Živinica.

Takođe, pronađena su i privremeno oduzeta 2 startna pištolja, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Nad uhapšenima je izvršena kriminalistička obrada, te će danas uz izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili spomenuto krivično djelo četiri puta, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje