Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija iz Bijeljine privela mladića zbog vrijeđanja Bošnjaka: Ispitan i pušten

Preuzmite sliku

Službenici PU Bijeljina jučer su ispitali maloljetnog A. Đ. koji je na društvenim mrežama širio vjersku i nacionalnu netrpeljivost, uznemiravao bošnjačke povratnike i vrijeđao ih.

Videosnimci na kojima je poručio da je naoružan i vrijeđao Bošnjake su jučer postali viralni, a nakon toga je reagovala i policija.

Vezano | Sramne izjave mladića iz Bijeljine: Evo Ace i u najvećem muslimanskom naselju u Bijeljini, j***t ćemo balijama majku

Iz bijeljinskog MUP-a ističu da je osoba koja je prijetila na društvenim mrežama identifikovana i da je riječ o maloljetniku.

“Policijski službenici PU Bijeljina identifikovali su maloljetnu osobu iz Bijeljine za koje su uočili da putem društvene mreže TikTok vrijeđa građane bošnjačke nacionalnosti”, naveli su.

Mladić je ispitan, a nakon toga i pušten na slobodu s obzirom na to da je riječ o maloljetniku.

“Protiv njega je Okružnom javnom tužilaštvu dostavljen Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama na tužilačke ocjenu i dalje postupanje. Prema maloljetnom licu postupano je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku”, navedeno je iz PU Bijeljina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,