Ponedjeljak, 27. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte hapšenje muškarca u Zenici koji se tereti za iznudu i ugrožavanje sigurnosti (VIDEO)

Preuzmite sliku

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u okviru operativne akcije kodnog naziva “Reket”, a u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, u proteklom periodu preduzimali intenzivne mjere i radnje sa ciljem prikupljanja dokaza i dokumentovanja više krivičnih djela počinjenih od strane lica J.A., rođenog 1978. godine, iz Zenice.

U nastavku zavedene akcije, danas, 25.07.2017. godine, u prijepodnevnim satima, od strane službenika Sektora kriminalističke policije i pripadnika Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, na području Zenice je locirano i lišeno slobode navedeno lice. Nakon lišenja slobode lice J.A. je zadržano u službenim prostorijama i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Od strane policijskih timova, u okviru zavedene akcije, danas su izvršeni pretresi kuća, pratećih objekata i vozila na dvije lokacije u Zenici.

Nakon kriminalističke obrade, prikupljenih dokaza i obavještenja, lice J.A. će, u toku sutrašnjeg dana, biti predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Iznuda” iz člana 295. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti” iz člana 183. Krivičnog zakona FBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,