Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Podignuta optužnica: Na tržnici “Arizona” udarali muškarce u predjelu glave, a potom ih “jurili” automobilom

Preuzmite sliku

Tužilaštvo Brčko Distrikta podiglo je optužnice protiv dvije osobe inicijala M.M. i M.I. zbog krivičnih djela oštećenje tuđe stvari i nanošenje lakih tjelesnih povreda.

Optuženi se terete da su 30. marta 2016. godine, oko 14:00 sati, na tržnici ”Arizona”, nakon kraće verbalne prepirke sa H.A., sa namjerom da mu nanesu tjelesnu povredu, uzeli drvene palete za skladištenje robe, te bacili prema H.A., usljed čega je isti pao na tlo, a potom mu prišli, te zatvorenim šakama zadali više udaraca u predjelu glave, u kom momentu im je prišao A.M. i rekao da prestanu jer ga mogu ubiti, zbog čega je M.M. sa namjerom da mu nanese tjelesnu povredu, prišao i ovom drugom i zatvorenom šakom mu zadao udarac u predjelu glave, pri čemu su H.A. i A.M. zadobili lake tjelesne povrede.

„ H.A. je zadobio povrede u vidu krvnog podljeva oko desne očne duplje, oguljotine kože na lijevoj jabučnoj regiji, te oguljotine kože u području donje vilice, a A.M. u vidu oguljotine desne šake“, navode iz Tužilaštva Brčko Distrikta.

Nakon što su fizički napali H.A. i A.M., u momentu kada je H.A. ušao u svoje vozilo, kako bi se odvezao do policijske stanice, u namjeri da oštete vozilo, jedan je udarcem nogom, otkinuo lijevo bočno ogledalo i time načinio oštećenje u vidu ulubljenja lima na lijevim prednjim vratima, dok je M. I. drvenom paletom udario u zadnja lijeva vrata, te načinio oštećenje u vidu ulubljenja lima na vozilu, u kom momentu je H.A. vozilo stavio u pogon i udaljio se sa lica mjesta.

 „M.M. i M.I. su sjeli u vozilo marke ”Audi 80” te se uputili za njim, pri čemu su ga u vožnji sustigli, te je H.I., prednjim dijelom svoga vozila, udario u zadnji dio vozila kojim je upravljao H.A., te načinio oštećenje u vidu ulubljena i pucanja zadnjeg veznog lima na vozilu, čime su H. A. pričinili štetu u iznosu oko 1.000,00 konvertibilnih maraka“, navodi se u optužnici. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje