Ponedjeljak, 10. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Optužnica protiv dvije osobe zbog krađe šahtova

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv M.Š. i M.S. zbog osnovane sumnje da su početkom godine s javnih puteva u Distriktu vršili krađu dijelova komunalne opreme.

M.Š. i M.S. optuženi su da su zajedno i po prethodnom dogovoru s još dvije osobe vršili krađu poklopaca slivnika s cesta u Brčkom i susjednim mjestima s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Tereti ih se da su od sredine februara do sredine marta tekuće godine u više navrata oduzeli preko 30 poklopaca slivnika u vrijednosti od 5 000 maraka, saopćeno je iz Tužilaštva Distrikta.

Optuženi su poklopce prodali poduzeću Feros Brčko ostvarivši sebi tako protupravnu imovinsku korist, dok su Javnom poduzeću Putevi Brčko učinili štetu u ukupnom iznosu od 4 707 maraka, navodi se optužnici.

Odmah nakon što su počinitelji otkriveni otvorena je istraga protiv više osoba, a okončana je podizanjem optužnice protiv M.Š. i M.S. za kazneno djelo krađe.

Optužnica protiv navedenog dvojca u fazi prethodnog saslušanja u cijelosti je potvrđena pred Osnovnim sudom Brčko distrikta, a za ovo kazneno djelo prijeti im novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.

“Poduzimanje radnji kaznenog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svi se smatraju nevinim za kazneno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica”, stoji u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,