Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se MUP HNŽ povodom video snimka iz Mostara: Objasnili zašto su policajci morali koristiti silu

Preuzmite sliku

Video snimka koja je objavljena u pojedinim elektronskim medijima izazvala je veliko zanimanje i reakcije javnosti. Radi istinitog informisanja javnosti, ističemo sljedeće.

Dana 25.08.2019. godine, oko 04:00 sata, dežurna služba PU Mostar zaprimila je više prijava građana da se u ulici Stjepana Radića ispred jednog ugostiteljskog objekta narušava JRM galamom i vikom.

Na temelju prijave građana policijski službenici PU Mostar su intervenisali u dva navrata, prvo upozorenjem i zahtjevom da se navedeni objekt zatvori i prestane se s narušavanjem JRM.

Nakon što su se učesnici navedenog događaja oglušili na upozorenje i zahtjev policije, te su galamom i vikom nastavili narušavati JRM, dobacivati i omalovažavati policijske službenike, policija je uz pomoć i pojačanje ispraznila ugostiteljski objekt. Tom prilikom jedno lice je privedeno i uručen mu je prekršajni nalog.

Organi Uprave policije MUP-a HNK provest će unutrašnju istragu o navedenom događaju i postupanju policije u istom, te ukoliko se utvrdi prekoračenje policijskih ovlasti preduzet će se stegovne mjere propisane zakonom, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje