Srijeda, 20. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Od Dobojlija oduzeto oružje, ručni bacač raketa i eksploziv

Preuzmite sliku

Policija u Doboju oduzela je od nekoliko osobe s područja tog grada veću količinu oružja i eksplozivnih materija, koje nije dozvoljeno građanima da posjeduju.

Mladić inicijala V.Đ. (2000.) je prijavljen policiji, nakon što je pucnjima iz vatrenog oružja nanio oštećenja na elektro-napojnoj, odnosno kontakt mreži, usljed čega je došlo do obustave željezničkog saobraćaja na lijevom kolosijeku za vozove koji saobraćaju na relaciji Maglaj-Doboj.

Tokom pretresa stana i drugih prostorija, u vlasništvu oosbe Lj.Đ., a koje koristi V.Đ., pronađen je puško-mitraljez, s tri okvira za municiju, 140 komada različite municije i okviri za automatsku pušku bez municije.

Operativnim saznanjima utvrđeno je da je V.Đ. od M.S. s područja grada Doboja uzelo automatsku pušku 13. januara te vratilo drugog dana u podnevnim satima.

Kod M.S je pronađena i oduzeta automatska puška, kao i tri okvira za municiju, gdje se u jednom okviru nalazilo devet komada municije.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi ta osoba pronađena je i oduzeta automatska puška, prepravljena puška „Špagin“, ručni bacač raketa, 1.689 komada različite puščane municije, tri tromblonska metka, tri ručne bombe i četiri komada trotilskog eksploziva, saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,