Petak, 10. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

858

OPORAVLJENI

101

UMRLI

35
Preuzmite sliku

Neđeljku Popadiću 12 godina zatvora za ubistvo snahe Ilijane Popadić

Neđeljko Popadić (67), zvani Brko iz Sitneša kod Srpca, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 12 godina zatvora zbog ubistva snahe Ilijane Popadić (41) u koju je ispalio četiri hica iz pištolja. Optuženom se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru počev od 31. marta.

Neđeljko je Ilijanu ubio iz vlastitog pištolja sa tri hica. Ilijana je iza sebe ostavila kćerku Brigitu, sina Nedeljka-Jeftu i supruga Dragu koji se nalazi na privremenom radu u Njemačkoj.

Tragedija koja je u šoku ostavila Srpčane deselila se u zajedničkom porodičnom domaćinstvu kojoj je prethodila prepirka zbog, kako nezvanično saznajemo, neriješenih imovinskih pitanja.

Neđeljko je tokom popodneva prije nemilog događaja, kao saznajemo, prijetio snahi koja je htjela, ali na kraju odustala od prijave policiji. Prije pucnjave Neđeljko se posvađao sa unukom Brigitom koja je obavjestila oca Dragu.

Potom Drago poziva Ilijanu i govori joj da riješi to, koja je u momentu poziva bila u Srpcu sa mališanima Folklornom udruženju građana “Motajički vuk”, čiji je i ona član, na pripremama za vaskršnji koncert koga tradicionalno organizuju svake godine. Nakon povrtaka kući došlo je do žučne rasprave i u jednom momentu Neđeljko poteže pištolj i ispalju u snahu nekoliko hitaca.

“Komšije su odmah priskočile u pomoć. Ilijanu su unijeli u auto kako bi je odvezli do ljekara, ali na žalost spasa joj nije bilo – rekao je izvor “Nezavisnih” blizak policiji.

Komšije kažu da nikom nije jasno šta su Neđeljku dogodilo u glavi kada je ubio snahu Ilijanu. Saznajemo da je Neđeljko posjedovao dozvolu za oružje kojom je ubio snahu.

Takođe, nije bilo ni prijavljenih slučajeva porodičnog nasilja u ovoj familiji, iako su mnogi u selu znali da među akterima ove tragedije ima povremenih nesuglasica. (Nezavisne.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje