Srijeda, 20. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nastavak akcije ´Duga´: Zbog droge uhapšena još jedna osoba

U nastavku operativne akcije “Duga” policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, uhapsili još jednu osobu iz Sarajeva inicijala D.C. (1976. godište) koja se sumnjiči za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni, pronađena je i oduzeta mašina za tabletiranje, metalni nastavci sa žigom i drugi predmeti koji su korišteni za proizvodnju i stavljanje u promet opojne droge “ekstazi”. Pronađeno je i oduzeto oko 300 tableta koje asociraju na tu opojnu drogu i oko dva kilograma materije koja izgledom asocira na opojnu drogu “metaanfetamin” te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Nakon pretresa, D.C. je priveden u službene prostorije Federalne uprave policije zbog kriminalističke obrade, te će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

U okviru akcije “Duga”, 10. jula su uhapšene dvije osobe, Đ.K. (1983) i A.K. (1984), u čijim stambenim objektima je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto više od 5.000 komada tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “ekstazi” i kilogram materije koja izgledom asocira na opojnu drogu “anfetamin”, te druge predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, saopćeno je iz Federalne uprave policije. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,