Nedjelja, 23. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

MUP-a TK: Uhapšena šestočlana zločinačka organizacija, počinili 51 krađu na području TK (VIDEO)

Preuzmite sliku

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda Tuzla službenici MUP-a TK danas su na području Tuzle i Lukavca izvršili pretres na 18 lokacija.

Tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti tehnička roba, zlato, mobiteli i druge stvari koje potiču iz KD krađe i teške krađe koje su počinjene na području TK.

U ovoj akciji šest osoba iz Tuzle i Lukavca lišeno je slobode i privedeno u prostorije MUP-a TK gdje će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Tužilaštva TK.

Kako je za medije izjavio Izudin Šarić portparol MUP-a TK-a jedna osoba je već ranije lišena slobode u okviru ove akcije i predata u nadležnost Tužilaštva TK i njemu je već određena mjera jednomjesečnog pritvora.

Današnjom akcijom razriješeno je ukupno 51 krivično djelo krađe i teške krađe na području TK, koje su se dogodile u 2015 i 2016 god.  Takođe je izvršen pretres kod još nekoliko lica koji se mogu dovesti u vezu sa ovom organizacijom, međutim oni nisu bili u ulozi osumnjičenih lica s tim da će kriminalistička obrada biti nastavljena i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom vdijet ćemo šta će pokazati daljnja istraga” – kazao je Šarić.

U MUP-u TK nisu mogli govoriti o vrijednosti ukradenih predmeta jer će oni tek biti predmet vještaćenja. Šest članova zločinačke organizacije koji su danas uhapšeni u Tuzli i Lukavcu nije pružalo otpor prilikom lišavanja slobode.

Takođe postoje indicije da su uhapšene osobe u ovoj akciji višestruki povratnici u činjenju krivičnih djela. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,