Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Maloljetnik u životnoj opasnosti nakon što mu je čakijom drug iz odjeljenja nanio četiri ubodne rane (VIDEO)

Preuzmite sliku

Maloljetnik kojeg je danas u školskom dvorištu Srednje stručne škole u bijeljinskom naselju Janja nožem ubo šesnaestogodišnjak iz ovog mjesta imao je četiri ubodne rane i nakon operacije još je u životnoj opasnosti, izjavio je dječiji hirurg Bolnice “Sveti Vračevi” Mikajlo Lazić.

Dijete je u teškom stanju, sa veoma teškim povredama od uboda noža od kojih je najteža povreda aorte, ali očekujemo da će teći dobro oporavak nakon operacije“, rekao je Lazić.

Prema njegovim riječima, dijete je imalo i povrede želuca i crijeva, a ubod u grudnom košu je, srećom, zaustavljen u rebru.

U incidentu su učestvovali učenici prvog razreda trgovačkog smjera koji idu u isto odjeljenje, maloljetnik koji je čakijom ubo druga je Bošnjak, a povrijeđeni maloljetnik je Srbin.

Povrijeđenog učenika odvezla je ekipa Doma zdravlja u Urgentni centar bijeljinske bolnice.

Majka povrijeđenog učenika rekla je za BN TV da ne zna odakle pravo jednom djetetu da nosi nož u školu.

Kakvo je vaspitanje tog djeteta, kada mu je dozvoljeno da nosi nož u školu. Pitam se odakle i pravo nadležnima u školi da dozvole djeci da nose noževe po školi. Iznenađuje me ponašanje čelnih ljudi iz škole koji nisu došli da vide da li se moje dijete probudilo nakon operacije“, priča majka Olivera Tomić.

Tomićeva dodaje da je nisu kontaktirali ni roditelji dječaka koji je napao njenog sina. Takođe, ona kaže da joj je razredni starješina rekao da ne mora o svemu obavijestiti policiju, jer su pripadnici Policijske stanice iz Janje izvršili uviđaj.

U 12.30 časova u Policijsku stanicu Janja obratila se medicinska sestra Doma zdravlja Janja i prijavila da je u ovu zdravstvenu ustanovu dovezeno maloljetno lice sa povredama stomaka, koje su nanesene najvjerovatnije hladnim oružjem“, saopšteno je iz CJB Bijeljina.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Јanja Mustafa Gradaščević osudio je ovaj slučaj te smatra da su u odgoju mladih zakazale obrazovne institucije, kao i porodica.

Zatražio je od nadležnih da rasvijetle ovaj događaj, te da počinioci sličnih događaja budu procesuirani, čime bi se spriječili nemili incidenti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,