Petak, 10. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Majka i kćerka optužene za ubistvo bebe: Dogovorile se da dijete nakon rođenja uguše

Kantonalni sud u Bihaću je potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Hanče Elkasović (1978) iz Bužima i Lejle Elkasović (2000) iz Bužima zbog sumnje da su počinile ubistvo i čedomorstvo, piše Oslobođenje.

One su, kako stoji u optužnici, ova krivina djela počinile 16. augusta prošle godine oko 4.30 sati, u Bužimu, u naselju Elkasova Rijeka, u svojoj porodičnoj kući. Nakon što se u prisustvu majke Hanče porodila, Lejla Elkasović je rekla da ne želi dijete.

– Dogovorile su se da dijete uguše, nakon čega je Hanča Elkasović makazama prerezala pupčanik novorođenčeta, a da ga pritom nije zavezala. Zatim je tijelo djeteta zamotala u čaršaf, a kasnije i u deku i ostavila dijete na pod pored kreveta gdje je ležala Lejla, te su tako ostavile dijete bez kisika, usljed čega je došlo do smrti djeteta iskrvarenjem kroz nepodvezani pupčanik i gušenjem usljed mehaničkog začepljenja nosa i usta, stoji između ostalog u optužnici. U Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona navode da će u narednom periodu biti zakazano ročište na kojem će se optužene izjasniti o krivici. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje