Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iz rijeke Spreča izvučeno tijelo u fazi raspadanja

Preuzmite sliku

Tijelo u fazi raspadanja zakačilo se pola kilometra dalje od mosta gdje je jutros započela potraga za utopljenikom koga je uočio ribolovac iz Kakmuža

Opsežna potraga na području Gračanice u mjestu Donja Lohinja za tijelom koje je jučer u popodnevnim satima uočeno u rijeci Spreči započela je jutros u 07:00 sati, a tijelo još uvijek nepoznatog utopljenika, pronađeno je oko 7:45 te izvučeno na obalu.

U akciji kod mosta za Kakmuž, na rijeci Spreči, entitetskoj liniji između općina Gračanice i Petrova, učestvovali su članovi Civilne zaštite (CZ) iz Gračanice, Službe za spašavanje u vodi i pod vodom Kantonalne uprave CZ iz Tuzlanskog kantona te ronioci ronilačkog kuba „Vidara“.

Na lice mjesta izašli su policijski službenici koji poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju identiteta i uzroka smrti utopljenika.

Tijelo kako pluta rijekom Sprečom primijetio je tokom jučerašnjeg dana oko 16:00 sati ribolovac iz Kakmuža Dragan Savić te sve prijavio policiji.

Četverica ronilaca, Enes Omerović, Josip Baković, Benjamin Smajlović i Nihad Mehmedović u 7.15 sati zaronili su u Spreču. Kako javlja “Avazov” reporter s lica mjesta, tijelo u fazi raspadanja zakačilo se pola kilometra dalje od mosta gdje je počela potraga.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje