Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradačac: Na balkonu porodične kuće pronađeni zasadi “Canabisa”

Preuzmite sliku

Službenici Odjela kriminalističke policije PU Gradačac su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se na balkonu porodične kuće u Gradačcu, nalaze saksije sa zasađenim biljkama koje po svojim karakteristikama asociraju na opojnu drogu “Canabis”.

Shodno navedenom saznanju službenici OKP PU Gradačac su istog dana obavijestili dežurnog kantonalnog tužioca, koji je dao saglasnost da se službenici OKP PU Gradačac od Općinskog suda Gradačac zatraže naredbu o pretresanju.

Nakon dobijene naredbe, službenici OKP PU Gradačac su izvršili pretres kuće koju koristi J.K. rođen 08.02.1976. godine. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: dvije saksije sa zasadom zeljaste biljke visine 115 i 140 cm, više komada sušenih i poluosušenih listova biljne materije koja po svojim karakteristikama asociraju na opojnu drogu “cannabis”.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz čl. 239. st.3 KZFBiH, J.K. je lišen slobode i priveden u službene prostorije PS Gradačac radi kriminalističke obrade. Tokom kriminalističke obrade J.K. je u potpunosti priznao učinjeno krivično djelo. Službenici OKP PU Gradačac u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom nastavljaju rad na navedenom događaju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,