Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Doboj: Vlasnica kafića i konobarica uhapšene zbog glasne muzike

Preuzmite sliku

Na području Doboja jučer su uhapšene četiri osobe, među kojima i dvije žene, zbog narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskim objektima.

Policija u Doboju je lišila je slobode K.M., D.J. i S.S., zbog osnova sumnje da će nastaviti s narušavanjem javnog reda i mira.

Postupajući po prijavi građana, policijski službenici izdali su upozorenje vlasnici i konobarici ugostiteljskog objekta u Doboju da prestanu s reprodukcijom muzičkih sadržaja čija čujnost doseže izvan ugostiteljskog objekta i narušava noćni odmor građana.

Iste su se oglušile o izdato upozorenje i nastavile s narušavanjem javnog reda i mira.

Ponovnim dolaskom policijskih službenika, K.M. i D.J. su zaključale ulazna vrata ugostiteljskog objekta i zajedno s gostom S.S. iz Doboja nastavile s reprodukovanjem glasne muzike, nakon čega su lišeni slobode, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Po dokumentovanju predmeta, protiv K.M. i D.J. te S.S. će Osnovnom sudu Doboj biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za učinjene prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru.

Iz CJB Doboj je saopćeno i da je jučer lišen slobode A.B. s područja tog grada, koji je nakon razbijanja staklenih boca, vrijeđao i fizički nasrnuo na konobara ugostiteljskog objekta “Pikolo“ u Kotorskom, kod Doboja.

A.B. se oglušilo o naredbu policijskih službenika da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, nakon čega je lišen slobode.

U službenim policijskim prostorijama A.B. je odbio da se podvrgne alkotestiranju.

I protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za učinjene prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,