Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bosanska Dubica: U kući krio pušku kojom je izrešetao prvog komšiju

Preuzmite sliku

Branislav Plavšić, dvadesetosmogodišnjak iz mjesta Dizdarlije, kod Bosanske Dubice, priznao je da je sa više hitaca iz automatske puške izrešetao prvog komšiju Mileta Tubića (66).

Izvor ˝Nezavisnih˝ dodaje da je pred policijom i tužilaštvom bio veoma težak zadatak, ali da je danonoćni rad urodio plodom.

“Malo koji trag je ispočetka vodio ka Plavšiću. Netrpeljivost između njih dvojice u posljednje vrijeme nije buktala, već datira od prije nekoliko godina, valjda zbog neke zemlje. Niko od nas nije ni pomislio na Branislava. Za tog momka se nije ni znalo u selu, toliko je bio miran. Nije bio problematičan, uopšte. Ali, tačno je, policija je baš bila na nogama, danima su ispitivali ljude i uspjeli su istjerati mak na konac”, kažu mještani Dizdarlija.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da Plavšić nije poricao da stoji iza ovog gnusnog zločina.

“Sve je priznao. Nakon što je ispalio više metaka u Tubića, nije se pretjerano trudio da prikrije tragove. Pušku je sakrio u svoju kuću i ona je pronađena”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Tijelo Tubića, kojeg mještani opisuju kao poštenog, mirnog i porodičnog čovjeka, na oko 50 metara od kuće pronašla je u subotu popodne njegova supruga Rada, a ubrzo je o svemu obaviještena i policija, koja je pronašla četiri puščane čaure.

Pregledom tijela ubijenog utvrđeno je da ga je jedan metak pogodio u vrat, dok ima više rana i na grudnom košu.

Da je to ubistvo rasvijetljeno, potvrđeno je na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji za novinare prijedorske policije, koju su, u prisustvu Mladena Mitrovića, glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, održali Dalibor Ivanić, načelnik PU Prijedor, i Goran Mikanović, načelnik Krim-policije.

Ivanić je naveo da su preduzeli više operativno-taktičkih i istražnih mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja tog ubistva. Prvi čovjek prijedorske policije dodao je da je dosadašnja saradnja s Okružnim javnim tužilaštvom Prijedor bila na veoma visokom nivou, što je rezultiralo rasvjetljavanjem i ovog teškog krivičnog djela.

Mikanović je naveo da je na osnovu dokaza te kriminalističke obrade utvrđeno da je osumnjičeni u subotu, oko 8.30, u mjestu Dizdarlije, iz automatske puške ubio muškarca.

Mitrović je rekao da je od formiranja Okružnog javnog tužilaštva Prijedor s prijedorskom policijom uspostavljena izuzetna saradnja, koja je, između ostalog, rezultirala rasvjetljavanjem ovog veoma teškog krivičnog djela. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,