Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zimska služba intenzivno radi na uklanjanju snijega sa saobraćajnica (FOTO)

slika0293
Preuzmite sliku

Dežurna zimska služba JKP Komunalac Tuzla tokom noći i dana (9.dec.2012) intenzivno radi na uklanjanju snijega sa saobraćajnica prema planu i programu rada zimske službe.

slika0293

Usljed jakog intenziteta padavina tokom noći uglavnom se radilo na obezbjeđivanju prohodnosti na saobraćajnicama prvog prioriteta (prioriteti), a sa prestankom padavina u ranim jutarnjim satima nastavilo se na uređenju prvog prioriteta, i obezbjeđivanju prohodnosti na ostalim prioritetima.

slika0296

Veća temperatura tokom dana omogućila je bolje djelovanje soli iz posipnog materijala, tako da su saobraćajnice prvog prioriteta uglavnom prohodne. Tokom dana i noći će se nastaviti sa angažmanom svih voznih jedinica zimske službe, kao i radnika na ručnom posipanju šetališta i mostova.

slika0299

Tokom noći kada smanjena frekvencija saobraćaja omogući, raditi će se na raščiščavanju glavnih raskrsnica i transverzala koje vežu južnu i sjevernu magistralu. U ranim jutarnjim satima (ponedjeljak) planiran je veći angažman radnika na ručnom čiščenju trotoara i pješačkih zona, kao i posipanju abrazivnog materijala.

Tuzlanski.ba / komunalactz.com.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: